Livet med barnebarna - Håndbok for besteforeldre

Livet med barnebarna – Håndbok for besteforeldre har som utgangspunkt at besteforeldre er sterkt engasjerte i sine barnebarn. Mitt inntrykk er at dere er nysgjerrige på hva som er utviklet av ny kunnskap de siste ti-årene – når det gjelder barns utvikling, helse og hva som er hensiktsmessig tilnærming for kontakt og samvær – både i gledesstunder og når livet er vanskelig for de minste. Denne boka vil gi dere faglig baserte oppdateringer. Boka vier seg til besteforeldre med barnebarn i alderen 0-13 år.

 

Her kan du bla i de første sidene av boka her:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapitlene, og noen av temaene, er gjengitt her:

1 Familien

Om besteforeldre som gruppe

Om barnefamilier i deres mangfold – og besteforeldres rolle i disse

2 Utvikling og kontakt

Sanser, bevegelser, språk, sosial kontakt – områdene for utvikling er mange. I dag vet vi for eksempel mer om hvordan barnehjernen utvikles og hvordan omsorgspersoner kan hjelpe barn til god psykisk helse.

3 Mat og drikke

Skal kostholdet være annerledes sammen med besteforeldrene? Her beskrives vanlige utfordringer som ikke å like mat, spise veldig lite og spise store mengder.

4 Det gode samværet

Betydningen av å vise kjærlighet, gi ros og å leke med barnebarnet. Hvordan kan man forstå hvordan barnet har det inni seg? Hvordan kan man få til en viktig samtale?

Når barnebarn har det ekstra vanskelig

Mobbing, samlivsbrudd, alvorlig sykdom og død i nær familie, rusmisbruk, vold og overgrep. Hvordan kan besteforeldre se tegn hos barnet om at noe er galt og hvordan kan de hjelpe?

6 Sykdommer og skader

Forebygging, pleie og førstehjelp. Som besteforeldre må dere ikke vite alt, men noe er greit å kunne.

 

Dette er boka for deg som er bestemor eller bestefar, og det kan være en nyttig gave til en venn eller venninne. Det er en håndbok; du kan lese den fra perm til perm, eller du kan slå opp på akkurat det aktuelle temaet du trenger å vite noe om.

 

Forlag:             Orkana forlag

 

Sidetall:           224

 

Pris:                 kr 349

 

Livet med barnebarna – Håndbok for besteforeldre kan bestilles her.

Overskrift 1